Skip to content

Сачувајмо нашу планету


Ученици ОШ „Степа Степановић“ из Горње Горевнице, заједно са својим родитељима и радницима ове школе, учествовали су у акцији садње дрвећа. Повод је била донација Градског зеленила града Чачка која се састојала од 20 садница.

Имајући у виду све већи степен аерозагађења, садња дрвећа од изузетног је значаја у борби за чистији ваздух. Посебно је веома важно што је оваква акција спроведена у дворишту школе, чијим се озелењавањем постиже квалитетнији и угоднији боравак ученика у школи.

Наши ученици су у заједничкој акцији са својим родитељима, наставним особљем и помоћним радницима посадили 15 садница кугличастог јасена и пет садница туја. Ова акција носи са собом и образовну, али и васпитну улогу, јер је од велике важности усадити у дечја срца љубав према природи и очувању животне средине.

Опште је познато да је планета Земља угрожена. Из тог разлога, јавила се потреба да помогнемо нашој планети, да заједно посадимо што више стабала дрвећа, која ће нашој деци и будућим генерацијама бити природни изворчистог ваздуха и здравља.

Стара индијска изрека гласи: „Земљу нисмо наследили од наших предака, већ смо је позајмили од наших потомака.“ Зато свако од нас треба да се одговорно понаша према нашој планети како бисмо у здравој и чистој средини уживали и ми и наши потомци.