Skip to content

Практична настав из воћарства ИО Миоковци

Интересантном предавању на газдинству Желимира Дамљановић, присуствовали су ученици ОШ “Степа Степановић” ИО Миоковци. Саветодавац за воћарство и виноградарство, мр Бранко Танасковић, испред Пољопривредне саветодавне и стручне службе -Чачак, одржао је практичну наставу за ученике нижих разреда. Тема ове посете је актуелна за овај период и предео – Утицај ђубрива на раст и развој биљака.
На презентацији је истакнута важност, начин и могућност правилног ђубрења воћа, споспбност и одговорност самих радника – воћара, као и модели ђубрива који се користе. Успешна производња јабуке у многоме зависи од адекватне примене минералних ђубрива, односно правилне исхране биљке. Већина ученика има одређена знања када је у питању ђубрење јабука.
Практична настава је саставни део плана и програма рада у ИО Миоковци. Сарадња школе и ПССС Чачак постоји већ неколико година и увек се реализује на неком од пољопривредних газдинстава.
Ученици су пажљиво пратили овакву наставу, уз занимљива питања и констатације, која су показивала њихово интересовање за ову област пољопривреде, показавши да се више њих и ангажује са својим родитељима на оваквим пословима.
Маријана Бјелић