Skip to content

Историјат школе

Горња Горевница је једно од највећих насеља у чачанској општини. По последњем попису (из 2011.године) има 1299 становника. Нема оформљен центар села, па су школа, задружни дом, црква, привредни и услужни објекти изграђени на посебним, међусобно удаљеним локацијама.

Основна школа „ Степа Степановић“ у Горњој Горевници од оснивања, давне 1919. године, читав век, није престајала са радом, нити мењала локацију. Састоји се од четири целине:
матичне школе у Горњој Горевници и три издвојена одељења: у Милићевцима, Миоковцима и Вранићима. Матична школа је осморазредна, док су издвојена одељења четвороразредна. Школа поседује универзалне и специјализоване учионице, библиотеку, фискултурну салу, спортске терене. Фискултурна сала је изграђена 1980. године и то је једна од првих у чачанским сеоским школама. Крајем осамдесетих година у склопу фискултурне сале изграђена је још једна просторија у којој је организован рад са децом предшколског узраста.

Сваке године 11. марта свечано се обележава Дан школе, рођендан војводе Степе Степановића, по коме школа носи име. Школу тренутно похађа 140 ученика и 35 запослених
радника.